Sain vihdoin ladattua kuvia ja täytyy jotain kirjoitellakin :) On ollu niin mieletön hoppu pihahommien ja muiden asioiden kans. Juhannuksen jälkeen alkaa taas työt kolmen ja puolen vuoden lasten kanssa kotona vietetyn ajan jälkeen. On paljon hommia mitä toivoisi saavan valmiiksi ennen töitä kun ei yhtään tiedä miten sitä sitten jaksaa  ja kerkiää.
610270.jpg
Taimet ovat kasvaneet niin hurjasti että on ollut kiirus niiden ulosistuttamisessa. Harsolla olen niitä suojaillut mutta onneksi piha on sen verran suojainen ettei halla varmaan pääse vahingoittamaan. Kaikki pöydät olivat täynnä taimia, nyt olen voinut niitä ulos jättää yöksikin niin on vähän pöytätilaa vapautunut.
610271.jpg
Takapihalla on isompaa projektia: jonkinnäköistä pergolantapaista koristekurpitsojen ym köynnöstävien kiipeilyä varten. Näyttää kuvassa tosi rumalta. Nyt olen laittanut kestopuutolppiin vanhoja keskeltä halkaistuja aitatolppia ympärille. Kestopuuta käsittelen loppukesästä tai ensi kesänä kun ovat kuivuneet. Nyt olivat niin märkiä, että poraaminen ja sahaaminenkin oli hankalaa. Huono kuva, parempia tulossa.


Etupihan projekti näyttää tältä. Kukkapenkki vie niin suuren osan pihasta ja onneton nurmikonpala kasvaa miten kasvaa, joten päätin laittaa siihen haketta.
610267.jpg
Tuo reunus on tehty talkoolavalta ongitusta tolpasta, joka sahattiin neljään osaan. Pyöreä reunus kivetyksen puolella helpottaa muksujen sinne kuskaaman hakkeen lakaisemista takaisin, eikä jalkakaan helposti tökkää reunaan. Toisella puolella oleva pystyreuna taas vastaavasti pitää hakkeen oikealla puolella.
610269.jpg
Laitoin nurmikon päälle suodatinkangasta, jonka säilytin kun takapihalla tehtiin salaojaremppaa. Jostain syystä en sitten ottanut kuvaa valmiista pihasta. Laitan sen myöhemmin.


610279.jpg
Tässä vielä väliaikaista puukiekkolaatoitusta. Korvaan ne kun saan tehtyä lisää noita lehtilaattoja. Pihassa on kivituhkaa ja kyllästyin lasten jatkuvaan pihan kaivamiseen. Yritän nyt siis saada laatoitetuksi koko pihan ja takapihaleikkeinä olkoon autoleikit sun muut ja hiekkaa kaivetaan hiekkalaatikolla :) Suurin osahan noista laatoista menee piiloon ruukkujen sun muiden alle. Uskoisin että tuohon tulee aika kiva lehtimaja kun kurpitsat ja kalebassit sun muut kasvavat ja peittävät "pergolaa".  Tuohon tikkaiden kohdalle tulee kasvihuoneeni, jota olenkin tässä jo puolitoista vuotta odotellut...